måndag 21 december 2009

Spara & Slösa

Vi lever konstiga tider. Å ena sidan har svenska folket aldrig haft så mycket pengar att röra sig med. Det syns om inte annat än i julhandeln. Skattesänkningar och jobbavdrag gör att en vanlig "Svensson" har mycket över i plånboken. Regeringen har tillsammans med regeringar ute i världen stimulerat ekonomi och finansmarknad så krisen snabbt ska dra bort. Räntorna är låga.
Å andra sidan har vi en påtagligt hög arbetslöshet. Maskorna i näten för att inte människor skall trilla igenom är för grovmaskiga. Så har det varit i många år nu. Ensamstående föräldrar har det mycket svårt att få det gå ihop.

Det då finns 500.000 förtidspensionärer där antalet unga förtidspensionärer gick upp som en raket under socialdemokratiska regeringen och nu ligger kvar på dessa höga siffror. Skall vi då inte försöka få tillbaka en del av dessa individer tillbaka till samhälle och arbetsmarknad?
Jag tror svenska folket anser det men eftersom regeringen ägnat för mycket kraft åt EU-ordförandeskapet så gick det som det gick i media. De värsta fallen lyftes fram och gränsfallen vid utförsäkring var inga gränsfall - de skulle få fortsatt sjukskrivning eller pension.
Så nu fortsätter vi med bidragssamhället och spar 230.000 på synskadades hjälpmedel i Västmanland. Det blir så fel. Det slår mot de grupper som skall skyddas.
OM bara det fanns politiker som vågar kliva fram och tala om hur vi skall rädda välfärd och framförallt berätta VAD som är välfärd. Annars kommer gammalkommunisten Lars Ohly söka patent på ordet välfärd i valrörelsen.

Jan Rejdnell

1 kommentar:

 1. Håller med om allt.

  Alla som kan ska jobba för sitt uppehälle.

  I liberalismens anda måste vi sträva efter en gemenskap där varje individ är självförsörjande

  där varje sjuk person känner sig trygg

  där oförmögna till arbete pga handikapp eller svår sjukdom har en säkrad inkomst inte ett bidrag!

  Där arbetslöshet är bara tillfällig

  osv osv

  Lars Ohly har inte de kunskaper som behövs för att säkra välfärden i vårt land

  God fortsättning och ett gott nytt lyckat valår önskar jag dig och oss alla

  SvaraRadera