onsdag 27 januari 2010

Ilmar Reepalu bedriver utrikespolitik i Malmö - mot lagen

Ilmar Reepalu vill inte gärna diskutera judarnas situation i Malmö. Han menar att staden är tydlig med att anti-rasism står högt på agendan. Däremot är han inte lika tydlig att Malmö är lika tydlig med anti-semitismen.

På frågan om varför han tror att judiska familjer flyttar från Malmö av rädsla för våld och hot svarar han till Sydsvenskan att det inte har att göra med kommunen utan skall vara en polisiär historia. Så fel!

Detta uttalar Malmös starka kommunalråd på minnesdagen för Förintelsens offer.
Judiska ungdomar blir förföljda på skolgårdar på grund av sin etnicitet - Ilmar Reepalu hänvisar till skolans ledning och kallar det mobbing.
Det är inte någon regelrätt mobbning herr Reepalu - det är förföljelse av folkgrupp.

"– Vi hanterar inte utrikespolitik i kommunen. Lagen förbjuder det. Därför kan jag väldigt tryggt ha en uppfattning i utrikespolitiska frågor."
Så lät det inte när en internationell tennisturnering skulle hållas i baltiska hallen då Israel skulle spela. Då var Ilmar Reepalu igång och agerade för att flytta matcherna till annan ort eller allra helst ställa in dom helt.

Ilmar Reepalu lyckas i artikeln lägga ansvaret på judarna i Malmö att man har ett propotionellt sätt högt judehat i Malmö. Man anser att judiska församlingen skall ta avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza.Annars får man tydligen skylla sig själva. Är inte detta att bedriva utrikespolitik i kommunen vilket lagen förbjuder? Tycker ni inte som vi socialdemokrater så får ni skylla er själva. Cynism!

Jag upprepar, dessa uttalanden sker på årsdagen till minne av Förintelsens offer!

1 kommentar:

  1. Klar som korvspad att den där Illmar R. i Malmö bedriver utrikespolitik i kommmunen. Han tar ju alla tillfällen i akt att anklaga Israel och judar i Sverge för vad som sker i Mellanöstern.
    Ingen att spilla ord på. En oförbätterlig gammal antisemit. Sossarna borde, om de hade haft något vett kvar, kastat ut den gamle judehataren. Men med tanke på Malmös etniska sammansättning, så handlar han ju helt rätt.

    SvaraRadera