fredag 29 januari 2010

Rödgrön röra...

Alliansen knappar in på den rödgröna röran. Men opinonsundersökningarna pekar brett isär. Faktum är att hela 22 procent inte kunde peka ut det parti man skulle rösta på i dag i Synnovates undersökning. Kvinnorna har en annan inställning men enligt tidigare opinonsundersökningar brukar det ta längre tid i rörelserna i opinion när det gäller kvinnor. Så är det med aktier också...

Ett är säkert - Mona Sahlin är otroligt impopulär. Förtroendet är i botten. Jag förstår inte hur de rödgröna skall ta hem detta med Mona som Statsministerkandidat?

Det andra som är säkert är att flera riksdagspartier hänger på gärdsgården; Kristdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. En eller flera kan trilla ur.

För det tredje är det inte lika säkert att SverigeDemokraterna kommer in i riksdagen. De backar i undersökningarna. Åkesson bevisade för snabbt vad han stod. Allt handlade om det är invandrarnas fel och att all annan politik hängde på det. Ekon från kristallnatten talar sitt tydliga språk. Svensson vill inte utpekas som rasist. SD attraherar främst gamla socialdemokrater och inte från högern.

När det går upp för gemene man hur högt skatterna skall höjas och vad det kommer kosta Sverige i minskad konkurrenskraft och sänkt levnadsstandard vinner Alliansen.

Frågan är vad visionerna finns i politiken. Vilket samhälle vi vill ha.

För det fjärde kommer de rekordmånga ungdomsväljarna att röstskolka om inte visionen om vårt framtida samhälle beskrivs. Om man inte möter väljarna i sociala medier (sociala webben) utan kör vidare med utspelspolitiken.

Vi närmar oss en tvåpartistat...

Jan Rejdnell

1 kommentar:

  1. Om du frågar mig så vill jag lämna efter mig ett samhälle utan byråkratiskt krångel. Ett samhälle som förvaltar våra gemensamma pengar på ett ärligt och effektivt sätt.

    Ha det bra

    SvaraRadera