onsdag 24 februari 2010

Reepalu fiskar i grumliga vatten!


Jag har vantolkats säger socialdemokraten Ilmar Reepalu i Malmö och syftar till intervjuer i Skånska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet i januari månad i år. Anledningen är fördubblingen av antalet hot mot judar i Malmö och att Malmsö Stad inte gör något åt detta. Iilmar Reppalu har menat att judarna får skylla sig själva eftersom de inte tagit avstånd mot Gaza-kriget.

Att upprepade hot, misshandel, attacker på judar skett i Malmö står utom all tvekan. Under 2009 genomfördes bland annat två mordbrandsförsök mot judiska kapellet.

Ulf Gudmundson på Svenska Dagbladet har nyligen skrivit om olika incidenter:

Näväl även om Iilmar Reepalu gång på gång visat sitt totala ointresse för att inte gruppen med judar skall fortsätta att bli förföljda så skall alla få en chans till.
Den erkända internationella tidningen Sunday Telegraph kom till Malmö för att intervjua det socialdemokratiska kommunalrådet. Artikeln skrevs: Jews leave Swedish city after sharp rise in anti-Semitic hate crimes, 21/2.


”Det har inte förekommit några attacker mot judar, och om judar här vill flytta till Israel är det ingen angelägenhet för Malmö.”


Det går inte att förklara bort. Iilmar Reepalu struntar i judarna i Malmö. De får gärna flytta. Reepalu fick frågan om han hört av sig till judiska församlingen med anledning av hotbilden mot judarna.

”Nej”, svarar han. ”Men jag blev inte heller kontaktad av församlingen när jag fick mitt hus nedklottrat med stora svarta hakkors.”


Vad menar karln? Att det skulle stå judar och beklaga att hans hus blivit nedklottrat med hakkors? Hade judarna inte funnits så hade inte hakkorsen funnits?

Rösta bort Iilmar Reepalu från kommunaltådsstolen i höst. För de mänskliga rättigheternas skull!

Jan Rejdnell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar