lördag 6 februari 2010

Vad är det med Skåne?


Vellingemoderaterna ville först inte ta emot ensamkommande flyktingbarn. Sedan blev de tagen i örat av partisekreteraren inom Moderaterna och ändrade sig i sista stund.

Därför har vi Ilmar Reepalu som socialdemokratisk kommunalråd tycker att judarna i Malmö får skylla sig själva då de trakasseras som individer och grupp. Han har inga betänkligheter att själv bedriva utrikespolitik och ta ställning ensidigt för Palestinierna trots att det är förbjudet enligt lag.

Sedan har vi då Folkpartisten Torkild Strandberg i Ängelholm som tycker att staten inte skall lägga sig - vad de än hittar på i Ängelholm. De "lokala reformerna" består i ökade intregritetsintrång i form av ökad kameraövervakning och drogtester i skolan för ofantliga belopp. När nu Torkild tycker så illa om att staten skall lägga sig med en massa lagar så undrar jag varför han ställer upp på riksdagslistan och vill bli lagstiftare?

Nätverket Liberati har på ett utmärkt sätt ställt frågor till Torkild Strandberg på såväl Liberatis hemsida som i liberala tidningen NU.


Skåne har ett hårt klimat mot invandrare och oliktänkande. Sverigedemokraternas flesta anhängare finns i Skåne. Så nära kontinenten men så protektionistiska. Det är inget nytt fenomen. Vi kan gå 50-60 år tillbaka i tiden under andra världskriget. Vänligheten till tredje riket var stor, trots att man på nära håll upplevde vad som hände i Danmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar