lördag 17 april 2010

Miljötalibanernas askmolnspolitik


Miljöpartiet vill förbjuda allt inrikesflyg söder om Sundsvall – precis det som askan från Eyjafjallajökull har ordnat på egen hand.

Så se dig om i Europa i dag. Så ser Miljöpartiets politik ut i sin prydnad. Man vill helst förbjuda flyg som kommunikationsmedel. Allt ska gå på järnväg i stället – om vi över huvud taget ska behöva resa.

Per Bolund (MP), riksdagsman, sade så sent som i förrgår i Sveriges radio att affärsresor inte behövs: ”När det gäller affärsresenärer så tycker vi att videokonferenser är ett väldigt bra alternativ”. Och långresandet betecknar Per Bolund enbart som ”ett stort problem”. Industrins behov av fraktflyg viftade han bort.

Miljöpartiet trafikpolitik är som ett gäng miljötalibaner som för en extremistisk politik som talar om vad du inte får göra. Flyga till Thailand - glöm det!

Totalt föreslår Miljöpartiet att skatterna höjs med 16,7 miljarder, där merparten ligger på höjda klimat- och miljöskatter. Koldioxidskatten höjs med 60 öre, vilket ger cirka 2 kronor dyrare bensin per liter. Därtill höjs kilometerskatten och flygskatten.

2004 var Miljöpartiet med om att höja bensinskatten med 15 öre plus moms; totalt 18,75 öre. Då var skälet grön skatteväxling en ståndpunkt som nu är övergiven. Istället skall nu pengarna tas in för att bygga ut vindkraft och andra olönsamma energikällor.

Det är helt klart att Miljöpartiet vill läxa upp Sverige. Glöm företagande i glesbygd. Med så stora bensinskattehöjningar kommer få ha råd att resa i glesbygd.

Valmanifestet ekonomiskt oansvarigt
Om Miljöpartiets valmanifest skulle genomföras leder det till underskott på många hundra miljarder kronor i offentliga budgetar nästa mandatperiod. 17 större skattesänkningarna och utgiftsökningarna saknar finansiering. Det är ett ekonomiskt lättsinne som saknar motstycke i svensk politik.

Effekten bli att vi bli inkastad i en levnadsstandard likt sydeuropas. Vi kommer få leva på turism och inget annat.

Jan Rejdnell

4 kommentarer:

 1. Åker inte miljöpartister till Thailand?......

  SvaraRadera
 2. Hur försvarar du den dagliga flygtrafiken mellan Stockholm - Göteborg där tåget fungerar utmärkt? Varför räknas just dessa föreslagna lagar som "uppläxning" där det ses till mänsklighetens bästa och fortsatta överlevnad? Är inte alla förbud i samhället uppläxning enligt ditt tankesätt?

  SvaraRadera
 3. Lagar måste respekteras och efterlevas av folket. De skall inte användas som pekpinnar i en politisk viljeinriktning. Miljöpartiets trafikpolitik är full med pekpinnar och kastar näringspolitiken hundratals år tillbaka i tiden. Vi får leva på turism i Sverige.
  Detta kanske är en ny fråga Miljöpartiet vill att vi skall folkomrösta kring? Förbjuda flyget och chockhöja bensinskatten?

  SvaraRadera