onsdag 5 maj 2010

Alliansen leder över oppositionen


Den senaste tiden har entydigt pekat på vad som nu händer i svensk politik. Med glatt mod säger oppositionen att det blir rejäla skattehöjningar om de vinner,man tar bort allt stöd för ungdomar som skall komma in på arbetsmarknaden (10 miljarder) utan att ersätta det med mer än traditionell utbildning/förvaring, höjer bensin- och kilometerskatt som slår stenhårt mot pendlare och företagens transporter etc.

I 3,5 år har man kritiserat regeringen för jobbskatteavdragen. Nu sanktionerar men den politik man kritiserat med att till 97% behålla jobbavdragen. Socialdemokraterna har ingen vision - de är revisionister som behåller det som uppenbart fungerat och sedan gör återställare till högskattepolitik på alla andra områden.

Det är gammal socialdemokrati. Ta in så mycket som bara är möjligt i skatt för att sedan vara den som sitter och fördelar det man tagit in. Det är plötsligt "deras" pengar och inte "våra" pengar. Skattepengar kommer alltid från medborgarna!

Skuggbudgeten och förstamajfirandet verkar inte ha främjat den rödgröna oppositionen - tvärtom. I Demoskops väljarundersökning i Expressen har regeringsalliansen gått förbi i opinionen och leder med 1,8 procentenheter.

När nu Gordon Brown och Labour förlorar valet i England i dag kommer allt fler komma tillbaka till Alliansen och förhoppningsvis det liberala partiet.

Jan Rejdnell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar