fredag 7 maj 2010

Byggnads bör leva som de lär...


Byggnadsarbetarförbundet bygger om sitt eget hus i centrala Stockholm. Ingenting fungerar. Arbetare anlitas som inte har kollektivavtal och alla skyller på alla.
Det är lätt att berätta för andra hur man skall göra men svårt att sopa framför egen dörr!

För visst minns vi när Byggnads tillsammans med dåvarande socialdemokratiske arbetsmarknadsministern Hans Karlsson skrek Go Home till Letterna som kommit för att bygga om en skola i Vaxholm.
De hade kollektivavtal i sitt hemland men det dög inte för Byggnads och sosseregeringen.

Sedan visade det sig - efter att bolaget gått i konkurs - att Europadomstolen ansåg Facket hade fel i det så kallade Lavaldomen. I efterhand sa Facket att detta gjordes för att de lettiska arbetarna skulle få bättre villkor. Pyttsan - bolaget de var anställda i gick i konkurs.

Nu skriker inte Fackförbundet Byggnads längre. Nu när Byggnads själva bygger om så är tidsplanen omöjlig, arbetsmiljön dålig och arbetare från Litauen som inte ens vet om att de egentligen borde ha kollektivavtal arbetar där.

Välkommen till verkligheten Byggnads! En moral för andra och en alldeles egen själv.
Det är dessa kollektivavtal som backas upp av såväl socialdemokrater som Moderater. Framför en liberalare arbetsmarknad där Fackets rätt till stridsåtgärder lagstadgas bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar