fredag 3 september 2010

Att städa är inte värdigt för Sahlin"Det kanske finns andra sektorer där de kan jobba. Det kanske finns utbildningsinsatser som de behöver nås av.De kanske behöver bättre ersättningssystem så att de också kan leva på ett värdigt sätt. Det finns andra sätt än att städa hos varandra."


Citat är från Mona Sahlin i Aktuellts TV-studio och det handlar om att de rödgröna vill ta bort RUT-avdraget. Man skall skicka tiotusentals direkt ut i arbetslöshet. Många är kvinnor. Många är invandrare och kommer direkt in från arbetslöshet.

Själv använder vi RUT för städtjänster hemma. Det är klart att den som är utsänd att städa ställer frågor i denna politikerfamilj. Det får hon gärna. Frågan har ställts tre gånger nu:

- Men varför vill de rödgröna ta bort RUT-avdraget?

Hon är stolt över det arbete hon utför hemma hos oss. Lägger ned stort arbete på att få det fint vilket vi livligt uppskattar. Sist var golven skinande blanka och massor av positiva lovord framfördes spontant.

Vad är det som skiljer mot att en snickare kommer hem och sätter upp en vägg eller väggfast bokhylla. Är jobbet med golvet som blir skinande rent inte tillräckligt fint?

Den som städar hemma hos oss förstår ärligt talat inte varför man vill ta bort RUT-avdraget. Om man tar bort det så blir det bara de som har mycket pengar som har råd. Nu har nästan alla råd, blir invändningen.

Kanske vi inte riktigt är bra på att förklara men ärligt talat så förstår inte vi heller!
Menar socialdemokraterna att jobbet inte är tillräckligt fint?
Att det inte behövs?
Att det inte är ett värdigt arbete som utförs?

Vilka fler arbeten är inte värdiga och bör avskaffas?
Är det värdigt att gå och äta ut på restaurang där någon även diskar efter dig?
Eftersom man själv skall ta hand om sin egen städning, tvättning etc. så borde man väl laga mat och diska själv i socialdemokraternas värld.

Istället skall man leva på utbildning och bidrag. Hitta "andra utbildningsinsatser" så vi alla tar högskoleexamen.

Rösta på Alliansen - Behåll RUT

Jan Rejdnell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar