fredag 17 september 2010

Här presenteras Sveriges nya regering - Önskeregering


En regering bestående av 11 män och 7 kvinnor är inte jämställd utropar någon men så blev det och snacka om regeringssammanträden...


Statsminister: Johan Norberg

Finansminister: Anders Borg

Utrikesminister: Maria Weimar

Biståndsminster: Gunilla Carlsson

Integritetsminister: Alexander Bard

Justitieminister: Maria Abrahamsson

Handelsminister: Sven Hagströmer

Skolminister & Försvarsminister: Jan Björklund

Kulturminister: Jasenko Selimovic

Socialminister & Socialförsäkringsminister: Stefan Einhorn

Småföretagarminister: Agneta Berliner

Jämställdhetsminister: Nyamko Sabuni

Storföretagsminister: Antonia Ax:son Johnson

IT-minister: Camilla Lindberg

Ungdomsminister: Adam Cwejman

Integrationsminister: Mauricio Rojas

Infrastrukturminister: Johan Staël von HolsteinHur ser din regering u?

torsdag 16 september 2010

Nu sprids lögner om en så kallad väljaundersökning


Socialdemokraterna har beställt något som kan likna en väljarundersökning, utan att vara det. Expressen faller i fällan för att sälja lösnummer. Alliansen leder med 3 %.
Expressen citerar Novus som kraftigt tar avstånd. De skriver:
"Novus har en uppfattning om läget i väljaropinionen och det är den väljarbarometer som TV4 Nyheterna publicerar. Idag har tidningen Expressen en artikel som refererar till en Novusundersökning. Som läsare kan man uppfatta att det handlar om en väljarbarometer. Detta är felaktigt. Novus uppfattning är att siffrorna i artikeln inte avspeglar den aktuella väljaropinionen."

Solklart!

Vad säger då de senaste riktiga väljarundersökningarna?
Novus säger:
Alliansen leder 8,9 %.
De mindre partierna inom Alliansen har gått upp.
Alliansens försprång ökar. Nu samlar Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna 51,2 procent mot 42,3 för de rödgröna.

Blocken:
Alliansen 51,2 (+0,9)
De rödgröna 42,3 (-1,5)

Parti för parti:
Moderaterna 30,1 (-1)
Folkpartiet 7,8 (+0,5)
Centern 6,6 (+0,5)
Kristdemokraterna 6,7 (+0,9)

Socialdemokraterna 28,1 (-0,9)
Vänstern 6,0 (+0,3)
Miljöpartiet 8,2 (-0,9)

Sverigedemokraterna 4,3 (+0,2)

United Minds har en annorlunda inbördes ordning. Men Alliansen leder stort.
I denna skulle Centerpartiet har gått upp ocj likaså Socialdemokraterna. SD på 6,3 %.

Jan Rejdnell

I maxtaxans namn...


På Centralen samlades "det kära gamla gänget" av föredettingar under onsdagen.

På plats fanns Göran Persson (han som personifierade förra valnederlaget för socialdemokratin) och uppbackaren Ingvar Carlsson.
LO var också där. Wanja Lundby Wedin som hållit en låg profil sedan AMF-skandeln och hennes företrädare Bertil Jonsson (är det någon som kommer ihåg honom i dag?).

Tänk om Reinfeldt skulle skramla ihop sina gamla stödtrupper och föredettingar. Bo Lundgren numera Riksbankschef och Ulf Adelsohn - gammal landshövding och ordförande i SJ. Diskussionen skulle väl då röra om Adelsohn fixat gratis hyra i Centralhallen.
Hur skulle detta uppfattas?
Just det - en sista desperat åtgärd.

Övriga Allianspartier skulle ropa in sin gamla partiledare som avgått efter ett valnederlag. Samma sak - desperation.

Så här är det med valvindar - i en negativ valvind kan man bara gå hem och stänga dörren. Ju mer man syns - ju mer förstärks valvinden nedåt. Samma sak med en uppåtgående valvind. Ju mer man syns - ju bättre går det.

Socialdemokratin har sig själva att skylla. Man kan inte kopiera Alliansen och tro att det går lika bra. Man måste komma överens med vilken politik man vill föra istället för att bara skälla på borgarna. hela deras valrörelse har speglat osäkerhet och tillbakablickande i maxtaxans heliga namn.

Expressens Eric Erfors har skrivit.


Jan Rejdnell

tisdag 14 september 2010

Förtidspensionerad eller rehabiliterad


Ofta återkommer de rödgröna kring sjukförsäkringsreformen. Det är som med den som med integrationspolitiken. Ingen ville tidigare röra den med tång. När Alliansen nu tog tag i det tuffa faktum att allt fler fick förtidspension varje dag och man använde sjukskrivning istället för att kallas arbetslös, så gick det för fort.

Men tittar man på hur det såg ut i går och ser ut i dag så....

Före valet 2006 var svenskarna det mest sjukskrivna folket i världen. Över 200 000 människor var sjukskrivna och antalet förtidspensionerade uppgick till 555 000.
Alla ska ha rätt till en andra chans och få rätt stöd för möjligheten att känna sig behövd i samhället. Bara genom att alla som kan och vill arbeta ges möjlighet till arbete klarar vi en välfärd till stöd för dem som inte kan arbeta.

De som inte kan arbeta - utan är sjuk - skall inte gå oviss i en långvarig sjukskrivning utan hjälp. Går det inte att rehabilitera så blir det pension.

Alliansregeringens politik handlar om ökat fokus på rehabilitering, vägar tillbaka till arbete och en rad andra stödåtgärder. Ett exempel är införandet av rehabiliteringsgarantin. Till det ska läggas Alliansens satsningar för en förstärkt företagshälsovård och vård i tid med kortade vårdköer genom kömiljarden.

Sedan 2006 har antalet sjukskrivna halverats och 50 000 har lämnat förtidspensionen.

Den person som varit sjukskriven länge vill Alliansen genom ökade satsningar på rehabilitering ge möjligheter som tidigare inte fanns.

Drygt 32.000 personer fick förra året behandling tack vare Alliansens avtal med landstingen om rehabiliteringsgarantin. Garantin omfattar behandling av lätta till medelsvåra psykiska besvär såsom ångest, depression och stress, samt smärtor i axlar, rygg och nacke. Det är två av de största sjukskrivningsorsakerna och för dessa finns bevisat effektiva rehabiliteringsmetoder för återgång i arbete.

Så vad är problemet?

Med den tidigare socialdemokratiska sjukförsäkringen kunde sjukskrivningen pågå hur många år som helst utan några aktiva insatser från Försäkringskassan. Oftast prövades det aldrig om de sjukskrivna kunde klara andra arbetsuppgifter. Den enda insatsen bestod normalt i att myndigheten flyttade över personen från sjukpenning till förtidspension, med en kraftig inkomstsänkning som konsekvens.

Problemet har varit regeltolkningar hos Försäkringskassan. Skall ministern styra upp svansen på myndigheten och anklagas för ministerstyre? Skulle reglerna varit än tydligare innan de infördes. Ja regler kan alltid göras tydligare. Men problemet är att Försäkringskassans egna läkare ställts mot patientens "egna" läkare. Gränsfall har blåsts upp och människor har kommit i kläm i systemet. Oppositionen har toppridit på alla gränsfall och lovat en återgång till det gamla systemet.

Det gamla systemet innebar en slags rättighet att själv kunna avgöra om man skall vara sjukskriven. Vissa valde att använda det som betald ledighet. Systemet höll på att gå käpprakt åt skogen. Politikerna måste kunna säga som läget var - många utnyttjade systemet. Så kunde vi inte ha det.

Jan Rejdnell

söndag 12 september 2010

Det sista som överger (S) är hoppet...


På s-bloggar utmålas nu chansen att slå Alliansen trots den senaste opinionsundersökningen från SIFO som säger att det är skillnad om tio procentenheter mellan blocken. Man pekar på att i Norge gjordes en upphämtning om fem procent och vänstern vann valet.

Det är närmare tio (10 ) procent som de rödgröna skall hämta upp. Inte fem (5) procent. I Norge var dessutom förutsättningarna annorlunda. Där presenterade vänsterpartiet sin kandidat som kommande finansminister. Skulle de rödgröna presentera Lars Ohly som finansminister i Sverige lär valförlusten bli historisk.

Mona sa själv som sista kommentar i kväll på debatten att Sverige behöver en majoritetsregering för att utestänga SverigeDemokraterna. Just det! Bästa sättet att utestänga SverigeDemokraterna är i dagsläget att rösta på Alliansen.

Tveksamma väljare borde nu inte öppna för Sverigedemokraternas möjlighet till att påverka politiken i Sverige genom att rösta på de rödgröna. Om man är tror på Sverige och vill utestänga de främlingsfientliga krafterna bör man rösta på Alliansen och få en tydlig majoritetsregering - som Mona sa.

Jan Rejdnell