onsdag 24 november 2010

Den politiska debatten i riksdagen är död!


Det pågår ett märkligt spel i Sveriges Riksdag! Få förstår vad som pågår - inte ens deltagarna i spelet. Allting går ut på att snuva Sverigedemokraterna från något slags inflytande. Det är svårt eftersom de befinner sig i en parlamentarisk ställning där de kan avgöra utslaget genom att ge sina röster till opposition eller regeringen.

Så istället för att följa sig egen övertygelse och politik så gör partierna upp i olika konstellationer från ena dagen till den andra. Den rödgröna oppositionen bryter snart sagt varje dag sina interna överenskommelser och gör upp med regeringen - bara för att Sverigedemokraterna inte skall få vifta med flaggan - vi avgjorde det.

Det kallas att ta sitt ansvar och bygga förtroende. Jag kallar det för förakt för väljarna! Om vi inte har haft politikerförakt innan så lär det frodas nu. Partierna byter ställningstagande som man byter skjorta. Det blir snart farsartat.

Varför inte välja en annan strategi?
1. Strunta i vad Sverigedemokraterna tycker och rösta efter övertygelse. Om det gör så ont så...
2. Kvitta ut lika många från varje block som Sverigedemokraterna har i antal mandat i Riksdagen så har man neutraliserat dem.
3. Det allra bästa. Acceptera den parlamentariska situationen - folket har valt och så här blev det.

Skall man hålla på så här i fyra år kommer ingen se några skillnader alls mellan de politiska partierna i riksdagen.

Jan Rejdnell