lördag 12 november 2011

Ilmar Reepalus inkompetens som kommunalråd


I dagens nummer av DN kan man läsa en artikel om att fler rasistiska brott nu anmäls i Malmö.

Tidigare har Ilmar Reepalu helt fräckt skuldbelagt judarna som grupp i Malmö och ansett att judarna får skylla sig själva eftersom Israel uppträder som de gör.

Ilmar Reepalu vill inte gärna diskutera judarnas situation i Malmö. Han vill helst glömma bort hur verkligheten ser ut trots att han är ansvarigt kommunalråd. Redan i januari förstod han att ungdomar från den skola som ligger mittemot Synagogan i Malmö dagligen uttalade rasistiska uttalanden till rabbinen som gick till sin arbetsplats. I Skånska Dagbladet sa han:

"- Om skolans ledning får reda på att någon förföljs eller blir illa hanterad på grund av sin etnicitet, så har de skyldighet att agera."

Ingenting hände. Efter landsomfattande kritik mot socialdemokratiska kommunalrådet Iilmar Reepalu så var han tvungen att göra någonting. Ett dialogforum tillsattes med judiska församlingen, psykologen Björn Lagerbäck och företrädare för muslimer i Malmö.

Psykologen fattade galoppen direkt. Jag citerar DN:
"– Mitt emot synagogan i Malmö ligger Pauligymnasiet, säger Björn Lagerbäck. När vi fick veta att det fanns elever som trakasserade besökarna till synagogan tog vi från Dialogforum omedelbart kontakt med kommunens gymnasiechef som i sin tur tog kontakt med rektorerna. Det är så man måste arbeta.
"

Det är vad Ilmar Reepalu borde förstått och agerat utifrån för länge sedan! Han är helt enkelt inte kompetent som kommunalråd när situationen urartar. För enskilda händelser rör det sig inte om.

På sex månader har det anmälts 21 antisemitiska brott och 105 främlingsfientliga brott. Den 13 januari brann det judiska kapellet ner i Malmö och Davis Cup-matchen skall vi bara inte tala om.
Ändå säger Ilmar Reepalu att judarna i Malmö inte skall ges någon särbehandling. Effekten blir att de flyttar från Malmö När kommuninnevånare i en etnisk grupp inte kan vara säkra att kunna utöva sin religion ( trakasserier till och från synagogan) och är rädda för sina hem och liv, då måste kommunalrådet agera.

Nu "skyller" man ökningen av anmälningarna av antisemtiska brott samt fler anmälda främlingsfientliga brott på ett tidigare mörkertal. Det gör inte verkligheten bättre i Malmö!

Judarna i Malmö representerar sig själva och inte staten Israel. Att kollektivt skuldbelägga stadens judar för vad en nation gör finns historiska paralleller till.

Senaste desperata utspelet som Iilmar Reepalu handlar om intrimistiska medborgskap. Har utnämnts till det mest korkade politiska förslaget i år av många. Återigen spelar Reepalu på utrikespolitiken och nya lagförslag istället för att ta hand de egna problemen i Malmö. Det vittnar om att han inte klarar jobbet som kommunalråd i Malmö.

Ilmar Reepalu vill inte. Förmår inte. Blandar in utrikespolitik i kommunpolitiken trots att det är förbjudet enligt lag. Han borde avgå! Allt fler anser så.

Nu går även SSU-are ut och tar avstånd från Ilmar Reepalu i Expressen.

Jan Rejdnell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar