måndag 6 februari 2012

Oskarshamn - den mest misskötta kommunen

Håkan Juholt var under sin 10 månader som partiledare för socialdemokraterna så stolt, så stolt  över sitt Oskarshamn. Här har socialdemokraterna styrt i över 90 år. Mestadels av tiden med egen majoritet. 
Kommunfullmäktiges sammanträden är hela tiden rena parodin. Allting är avgjort i Arbetarkommunen Socialdemokraterna. Det har folk lärt sig varför man går på de mötena för att kunna påverka besluten innan de formellt tas i fullmäktige. 


Det som påstår att jag far med osanning vill jag upplysa om följande: Jag har bott i denna kommun mellan det jag var 10-20 år gammal. Haft skoldebatter med Håkan Juholt och fajtats med kommunalråden på torget i torgmöte om hur många uppdrag de egentligen var valda till. Det blev en lista på mellan 25-35 uppdrag vardera och ingen chans att hålla kontakt med vare sig familj eller väljare. Denna kommuns är endast rädd för en sak - media.


Om man tittar på kommunen bokslut för 2010 så bokförs energiaktierna till 648 miljoner kronor. Ursprungliga värdet var från början över 2 miljarder. Sedan har man tullat på reserverna. Oskarshamn är den kommun som är mest ekonomisk misskött av alla! 

Under högkonjunkturen svällde administrationen utan att skatteintäkterna ökade. Näringsklimatet är nästan alltid i botten då Svenskt Näringsliv mäter. Oskarshamn har varit tvungen att ta av reserverna och sålt energiaktier löpande så att man i december 2010 bokför ett värde om 648 miljoner i korta placeringar!!!! Man har tappat bort 1,4 miljarder. 

Detta måste vara världsrekord i misskötsamhet. 

Vad var det Björn Rosengren sa? 
- Den sista sovjetstaten (kommunen)? 

Socialdemokraterna har styrt i över 90 år med kommunalråd efter kommunalråd. Ett av dem hette Willy Juholt. Allt går igen. Om svenskarna valt Håkan Juholt till statsminister och han utgått från hur man sköter saker i Oskarshamn så hade vi snart varit bankrutta. 

På bilden - Juholt avgår på Flanaden i Oskarshamn


Jan Rejdnell

1 kommentar:

  1. Jag hör nya vansinnigheter varje gång jag besöker släktingarna där. Kan bara instämma.

    SvaraRadera