fredag 10 februari 2012

Semestra i Grekland i sommar?

Om du skall boka semester till Grekland i sommar skall du vänta! Det kan bli rejält billigt och du betalar i drachmer....

Grekland har ett obligationslån som ska betalas tillbaka senast 20 mars på drygt 14 miljarder euro – och i dag finns det inga pengar. Det handlar nu om att få fram dessa pengar men många politiker och greker har redan gett upp. Det är en omöjlig uppgift! Det mesta talar för att landet kommer att få sina pengar eftersom betalningsinställelse innebär en okontrollerad betalningsinställelse. Det smittar till de betydligt större ekonomierna i Italien och Spanien. Det är en kedjereaktion likt Lehman Brothers var.

Man har nu byggt en brandvägg som skyddar deras ekonomier och finansiella system vid en betalningsinställelse i Grekland. EU, ECB och IMF i den så kallade trojkan pressar ändå Grekland hårt för att skynda fram en bättre budgetbalans. Men håller man på att ge upp. Man inser att loppet är kört.

Politiker och främst skattebetalare i övriga Europa är redan för trötta på att skicka nya pengar till Grekland. Därför kommer landet att gå bankrutt och möjligen lämna euron förr eller senare. Men först måste politikerna rädda vad som räddas kan.

Stora frågan är hur detta påverkar EU-samarbetet och Euron?


Men du skall vänta med att beställa semesterresan till Grekland till efter den 20 mars i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar