torsdag 31 maj 2012

Ilmar Reepalu har inte gjort avbön ännu...

Ilmar Reepalu kör på som ingenting har hänt efter sina antisemitiska uttalanden. Senaste utspelet är genom en artikel i Expressen där han vill att Eurovision Song Contest skall hållas i Malmö. "Sveriges modernaste stad" är också Sveriges mest segregerade stad. Ilmar Reepalus medicin att lösa detta är genom att i praktiken vilja förbjuda att fler invandrare bosätter sig i Malmö. Han vill förbjuda EBO - eget boende som innebär att en nyanländ kan välja att bo hos någon vän eller landsman. I och med att Malmö inte bygger några enkla och billiga bostäder innebär den politiken ett effektivt stopp för all ny invandring till Malmö.

Nyligen presenterades en undersökning som belyste att 25 procent av Malmös befolkning inte har ett arbete. Det är en otrolig utmaning att lösa segregationen i Malmö.

I en artikel på Newsmill har Mathias Sundin, riksdagsledamot (fp) pekat på varför Malmö med den politiska ledning man nu har inte är lämplig  som arrangör för detta stora event.

Vem har glömt ett annat event med Davis Cup -matcher i Malmö? Mathias skriver:
"När Malmö 2009 stod värd för Sveriges Davis Cup-match mot Israel sa Reepalu att matchen inte borde spelas. Det gjorde den, men inför tomma läktare efter beslut av Malmö stad, och med 6000 protesterande och 1000 poliser utanför. Protesterna blev våldsamma, ett antal personer greps och några dömdes sedan för våldsamheter och förstörelse under kravallerna. Internationella tennisförbundet bannlyste Malmö som arrangör av framtida Davis Cup-matcher."
Frågan är om Israels bidrag till Eurovision Song Contest överhuvudtaget kommer att få framföras om Ilmar Reepalu får bestämma vid ett arrangemang i Malmö? Han mycket väl få för sig att göra en ny bojkott med det register han har med sig i bagaget.

Ilmar Reepalu har vid upprepade tillfällen framfört antisemitiska uttalanden som alltid i efterhand skyllts på olyckliga omständigheter och formuleringar.  Om allting skulle varit en rad olyckliga omständigheter skulle Ilmar Reepalu gjort vad som funnits i hans makt för att reparera skadan. Han skulle läst på och reparerat de politiska fadäserna. Det har han nu inte gjort. 

Senaste uttalandet skedde i en intervju med tidningen Neo hävdar Malmös ledande politiker Ilmar Reepalu (s) att Sverigedemokraterna har infiltrerat stadens judiska församlingen för att där driva sitt hat mot muslimer. När Reepalu senare konfronteras i Dagens Nyheter backar han från sitt påstående. ”Det har jag inte belägg för, jag borde inte sagt på det sättet”, säger han till DN.

Gång efter annan har Ilmar Reepalu jämställt judarna i Malmö med staten Israel och dess agerande. Han menar att judarna i Malmö får ta konsekvenserna av staten Israels agerande och ställningstaganden. Det är som att ställa alla muslimer i en och samma måttstock. För att det finns en grupp muslimer i Malmö som förföljer judar innebär det inte att alla muslimer i Malmö är av samma skrot och korn.

Judiska Centralrådet skrev brev till socialdemokraterna och förklarade att det inte  ”helhjärtat kan stödja ett parti som har en företrädare vars retorik är klart antisemitisk”. Även efter mötet på Sveavägen var inte Judiska Centralrådets representant nöjd. Ilmar Reepalu skickade brev till statliga  "Forum för levande historia" och ville lära sig mera men skickade istället en politruck för ett kort möte. Ilmar Reeapalu var aldrig intresserad av att lära sig mer om varför hans uttalanden tolkas som antisemitiska. Han ville bara skyffla undan och glömma. Han förnekade därmed sin rätt att bli trodd på framgent. Han är antisemit - det visar han i både ord och handling.

Så länge Ilmar Reepalu förerträder Malmö Stad i den politiska ledningen så skall staden inte ha några internationella event. Han kommer att sprida fler antisemitiska uttalanden av den enkla skälet att han inte ändrat sina ståndpunkter eller åsikter. De kommer bubbla upp till ytan igen.

Ilmar Reepalu har inte gjort avbön. Han har inte tagit till sig kritiken eller försökt att lära sig om historien med varför judarna förföljs. Ilmar Reepalu borde avgå!   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar