lördag 17 november 2012

Åkessons bluff...

Jimmie Åkesson spelar ett högt spel! 

Riksdagsmannen Ekeroth påstår gång att han sänt filmklippen till sin partiledare Jimmie Åkesson om vad som hände på natten (eller morgonen) för 2,5 år sedan. Antingen är Jimmie Åkesson dum och godtrogen som svalt betet från den egna riksdagsledamoten Ekeroth och visat upp ett hårt redigerad filmsnutt med avsändare från partiet och sagt att så här gick det till, eller spelar Jimmie Åkesson på en osanning i ett otroligt högt spel. Jag tror det sistnämnda. 

Det visar sig nu när SD helt plötsligt begär att en oberoende tidning som Expressen skall lägga fram hela sitt material inför partiet SD. Åkesson vill veta spelreglerna är så han utifrån det skall kunna fortsätta att bluffa. Att SD inte har respekt för källskyddet (det kan säkert sluta sig till vem som läckt beroende på vad Expressen skulle visa fram), förvånar mig inte ett dugg. Egentligen skulle nog Åkesson vilja knalla upp på Expressen och röja. 

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson skriver att:
Man bör nog också erinra sig att det var SD som, långt före Expressen, hade den aktuella Kent Ekeroth-filmen och att det då var SD, inte Expressen, som spred en gravt missvisande version av tumultet i en hårdredigerad film som helt utelämnade de delar som denna vecka fått Almqvist att avgå och Ekeroth att ta timeout.

Det tål att upprepas. Jimmie Åkesson behöver bara be Ekeroth om samtliga filmer - inte Expressen!

När Expressen släppte tredje filmsnutten som avslöjade att Almqvist mycket väl förstod att den fulla mannen inte hade hade någon koppling till OG, så föll Åkessons retorik och strategi ihop som ett korthus. Han hade gått i Expressens fälla. Tidigare hade han tagit halmstrået och upprepade gång på gång under andra dagens presskonferenser, att Ekeroth & Co känt sig hotade. Verkligheten var att polissirenerna nog räddade den fulle mannen från åtskilliga blåmärken från järnrören. Åkesson begärde i går att Expressen skulle lägga korten på bordet och visa all film. Tacka tusan för det - annars kan inte Åkesson bygga upp sitt luftförsvar. 

Jimmie Åkesson kan begära all film från Ekeroth istället för av Expressen. Det var Ekeroth som filmade och inte Expressen. Jimmie Åkesson sitter säkert redan på allt filmmaterial som han fått från Ekeroth - han vill nu bara veta vad Expressen sitter inne med. Om - mot förmodan - Jimmie Åkesson INTE skulle fått allt bildmaterial från Ekeroth - Hur kan han då tillåta att Ekeroth få sitta kvar som riksdagsledamot för det egna partiet?  Ekeroth skulle då lurat sin egen partiledare att göra bort sig så kapitalt. Vem tror på det?

Jimmie Åkesson har ljugit, skarvat försök att hitta på ursäkter och påstår att Ekeroth inte är rasist. DET kommer slå tillbaka på SD. Ekeroth är hätsk och ordnar finansiering till sajter som avpixlat där det ges utlopp för anti-muslimska stämningar.

I ett desperat försök att få tyst på kritiken från ungdomsförbundet så använder sig nu Jimmie Åkesson av sin flickvän som agerar genom brev och kräver Ekeroth & Co avgång från partiet. Själv kan han inte göra det. Han har målat in sig i ett hörn genom sitt tidigare agerande. I tron att det skulle blåsa över så agerade Jimmie Åkesson som han brukar när det stormar om partimedlemmar.
- Det är inte så farligt! 

Så länge Ekeroth & Co sitter kvar på riksdagsbänken och företräder SD så backar också partiet upp de åsikter och beteende som dessa herrar står för! Det går inte att ta time-out och ändå sitta kvar som representant för SD. Accepterar SD deras åsikter och uppträdande så är per definition hela partiet och dess grundsyn rasistisk. I och med att partiledaren för en månad sedan deklarerade nolltolerans mot rasism så finns ingen mellanväg eller tolerans att dra ut på processen om avgång som SD-ledamot i riksdagen. De måste avgå från Riksdagen eller bli politiska vildar. Allt annat är ljug och vilseledning. 

Ekeroth har i filmerna visat sig ha en sexistisk inställning, agerat icketolerant, bråkat med en kvinna som han knuffar över en bil, utrustat sig med järnrör för att börja prygla på en full man etc. Hur kan man efter det vara talesperson och riksdagsman för SD? Påståendet att Ekeroth genom sitt agerande inte avviker från SD:s politik och hållning visar med tydlighet vilken politik partiet står för. 

Det blir svårt för Jimmie Åkesson att fortsätta hålla denna linje då förundersökning är inledd mot Ekeroth & Co. 

Korthuset faller nu. Jimmie Åkesson har snart den hårda kärnan i ett annat parti eller gruppering. Strategin har misslyckats. 

Överskatta inte Åkesson han är i rävsaxen nu! 

2 kommentarer:

  1. Jo, men visst.
    Men de andra partierna spelar SD i händerna genom sin politik.
    Och det ger spelutrymme för SD att driva sin politik, där de står på en invandringsfientlig politik men kan, om de vill, låtsas att de har andra mera rumsrena åsikter också.

    SvaraRadera
  2. Det är nog en skröna, att de skulle prygla den berusade mannen med järnrören. Jag har läst från säkra källor på Aftonbladet, att de skulle trä upp mannen på ett av järnrören, och därefter grilla honom likt en spädgris. Appropå förundersökningen ? är Åkesson rökt snart, i sina försök att hålla fast vid den inslagna linjen?

    SvaraRadera