Ett litet ekonomitips

Tänkte dela med mig av ett tips idag som jag själv har erfarenhet av. Undvik höga förseningsavgifter genom att alltid betala din faktura i tid. Själv är jag nämligen slarvig och det har kostat mig mycket pengar genom åren. Finns även mycket på nätet att läsa om andra som drabbats.

Även om det kan vara överdrivet så finns det en del sanning i påståendet att folk förstör deras kreditvärdering på grund av uteblivna betalningar dvs de betalar sina räkningar för sent. Avgifterna kan stapla upp och räntorna kan växa innan du vet det och efter ett tag kommer du inte ens att kunna betala den minsta betalningen . Om du inte gör något snabbt – kan det vara början på slutet.

För att säkerställa att detta inte händer dig, bör du alltid betala din faktura i tid  och alltid undvika att missa en betalning. Ibland kan det vara svårt att göra sina betalningar i tid, men du bör alltid göra allt i din makt för att ha koll på saker.

Nedan hittar du några tips som hjälper dig med dina kreditkortsbetalningar:

Betala alltid i tid!

Som nämnts ovan bör du alltid betala din faktura i tid. Om du helt enkelt inte kan betala hela räkningen , ska du inte oroa dig för det – men i stället betala lägsta möjliga belopp . Även om du kanske kan betala mer senare, bör du alltid betala minst det minimibeloppet. Sedan, när du har mer pengar, kan du alltid lägga till din minsta betalning genom att skicka in en ytterligare betalning. Ta också hjälp av bra sajter på nätet som www.jamforkreditkort.nu för att ha kreditkort med så lång ränta som möjligt och så bra villkor det bara går. Vissa kort har även längre räntefri kredit än andra.

Det enklaste sättet att göra detta är att alltid ha den minsta betalningen som krävs, så att du har det när din kreditkortsfaktura kommer. När du har försäkrat dig om att du inte kommer att straffas eller debiteras några förseningsavgifter , bör du titta på att betala ett högre belopp än det lägsta. Genom att betala minimibeloppet, ska du också se till att inga andra avgifter kommer att läggas till till din nästa kreditkortsräkning.

Ett annat alternativ innefattar att hoppa över en betalning, men du måste först kontrollera om ditt kreditkortsföretag erbjuder detta eller inte. Denna tjänst gör att du kan begära ett undantag angående din betalning , när något kommer upp och du inte har pengar att betala din faktura. Se till att du använder den här tjänsten klokt om du har det, eftersom det endast kan användas en gång per år . Därför bör du alltid se till att situationen är verkligen en nödsituation och det finns inga andra alternativ tillgängliga för dig. Denna tjänst kommer normalt att ha en kostnad också som du måste betala den följande månaden.

Även kreditkort kan vara bra för många skäl, bör du alltid veta dina räntor och har en god allmän uppfattning om vad din faktura kommer att vara innan du gör ett köp. Som kreditkortsägare bör du alltid se till att du har pengar att betala räkningen, eller åtminstone det minsta beloppet , så fort den anländer. På så sätt kommer du att förbli i god status med ditt företag och din kreditvärdering kommer att fortsätta öka. Om du helt enkelt inte kan göra din betalning, bör du kontakta din kreditkortsutgivaren omedelbart och se om du kan ordna något.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *